Ingyenes Laptop gyorsítás

Ha az alábbi kis leírás nem érdekel, kattints ide, hogy tényleg egy perc legyen a művelet.

Sokan kérdezik hogy miért csináljuk ingyen, hiszen van vele feladat. Azt gondoljuk hogy ez a tudás már olyan közérdek, ami mindenki számára fontos és elérhető kell hogy legyen, illetve jobbá, hatékonyabbá teszi a számítógép használatot. Ne azzal teljen az időd, hogy malmozol, miközben a számítógéped felesleges műveleteket végez. 

Ezeket a felesleges műveleteket mutatjuk meg, hogy távolíthatod el biztonságosan úgy, hogy a laptopod gyorsabb lesz, szinte nulla funkcionalitás vesztés nélkül.

A legtöbb laptop néhány hónap, esetleg év alatt belassul. Mi ennek az egyik lehetséges oka, hiszen újonnan még teljesen jól működött?

Bármi amit telepítesz a számítógépedre (fontos a “telepítés” szó, és nem a sima “másolás”) bejegyzéseket tesz a számítógép megfelelő helyére (ha érdekel, “Regedit” paranccsal “Beállításszerkesztő” nézz utána). A sima Windows telepítéssel is felkerülnek olyan dolgok, amiket nem biztos hogy használnál és mégis viszik a rendszer erőforrásait. Ilyenek bizonyos hangkártya funkciók, vagy a monitor beállítás, stb. stb. Ezek után jönnek a program telepítések, egy böngésző, egy víruskereső, esetleg egy nyomtató stb. stb. Mind mind viszik majd az erőforrásokat, amikre a program gyártója úgy tekint, hogy ez fontos lehet és neked beállítja, közben lehet te nem is használod. Ezen beállítások elérése nagyon egyszerű. Lásd az alábbi lépéseket.

 
 

Az alábbi leírás egy lehetőség, hogy kb. egy perc alatt a lelassult laptopodat felgyorsítsd

Windows 7,8 és 10 operációs rendszerek esetén a lépések az alábbiak:
 
1. Klikk a start menüre ( bal alsó saroknál WINDOWS ikon)
 
2. A billentyűzeten beírjuk “msconfig” vagy “Rendszerkonfiguráció”
3. Ráklikkelünk a “Rendszerkonfiguráció” ikonra és be jön az alábbi kép
 
4. Ezek után klikk az Automatikus indításra lásd a képet
5. Az alábbi kép fog megjelenni. Kattints az „Indítás” fülre. Itt azokat a folyamatokat látod, amik a számítógéped olyan erőforrásait használják, amik nem biztos hogy fontosak számodra.
 
6. A LÉNYEG, HOGY ITT BÁRMIT NYUGODTAN TILTS LE, a géped ugyanúgy használható marad. EZEK A FOLYAMATOK AMIK LASSÍTJÁK A GÉPED!
7. A letiltás folyamata egyesével történik, vagyis minden folyamatot egyesével kell letiltani. Kattints az adott sorra, majd a jobb alsó sarokban klikk a „Letiltás” gombra. Ha valamit engedélyezni szeretnél, ugyan ezt kell csinálnod, csak akkor a jobb alsó sarokban az „Engedélyezés” gomb fog megjelenni.
8. A Következő lépés a számítógép újraindítása. Bal alsó saroknál a Windows ikon megnyomása után Főkapcsoló/Újraindítás.
Ezzel megtetted azt a lépést, amit minden számítógép használó meg tud tenni kockázatmentesen.
Reméljük, hogy ez a kis segítség szerethetőbbé teszi a gépedet az elkövetkező időben.

 

 

Ha mégsem szeretnél ezzel foglalkozni, akkor Mi is megcsináljuk és tényleg INGYEN!
Mégis miért?
Mert nekünk tényleg egy perc, ha előkészítetted számunkra a TEAMVIEWER programot a belépéshez.

Vagyis mi ingyenesen csak akkor tudjuk megcsinálni, ha ezt megteszed. Lásd ezen a LINK-en a leírást, illetve Itt tudod letölteni a programot.

 

Időpont egyeztetéshez használd az alább látható űrlapot.

  [bws_google_captcha]

  Természetesen vannak esetek, amikor a fenti lépések már nem hozzák el a várt hatékonyságot. Ennek több oka is lehet, amit szintén a Feladatkezelő megnyitásával tudsz megvizsgálni a Teljesítmény fülön.

   

  Processzor: Ez az eszköz felel a sebesség nagy részéért, ha ez állandóan 80% felett van, akkor lassú lesz a géped.

  Memória: Ha ez állandóan 80 % körül vagy az felett van, akkor szintén lassú lesz a géped.

  Lemez: EZ A LEGGYAKORIBB PROBLÉMA, ez szokott állandóan 100% körül pörögni.

  Ez általában a régi hagyományos merevlemez, aminek az átviteli sebessége (150-200 MB/mp) a mai viszonyokhoz már nem igazán elegendő. Ami jó, hogy van megoldás és nem is vészesen drága. 10-15.000,- egy új SSD aminek a sebessége általában 500MB/mp. Ha ezt kicserélteted, akkor a géped újra gyors lesz. Természetesen egy ilyen csere már szaktudást igényel.

   

   

  Ezt akár tőlünk is kérheted, a gombra kattintva elérheted ajánlatainkat.