Ingyenes Laptop gyorsítás

Ha az alábbi kis leírás nem érdekel, ugorj egyből a beállítások részre, hogy tényleg egy perc legyen a művelet.

Sokan kérdezik hogy miért csináljuk ingyen, hiszen van vele feladat. Azt gondoljuk hogy ez a tudás már olyan közérdek, ami mindenki számára fontos, és elérhető kell hogy legyen, és jobbá, hatékonyabbá teszi a számítógép használatot. Ne azzal teljen az időd, hogy malmozol, miközben a számítógéped felesleges műveleteket végez. 

Ezeket a felesleges műveleteket mutatjuk meg, hogy távolíthatod el biztonságosan, úgy hogy a laptopod gyorsabb lesz, szinte nulla funkiconalitás vesztés nélkül.

A legtöbb laptop néhány hónap esetleg év alatt belassul. Mi ennek az egyik lehetséges oka, hiszen újonnan még teljesen jól működött?

Bármi amit telepítesz a számítógépedre ( fontos a “telepítés” szó, és nem a sima “másolás”) bejegyzéseket tesz a számítógép megfelelő helyére (ha érdekel, “Regedit” paranccsal “Beállításszerkesztő” nézz utána). A sima windows telepítéssel is felkerülnek olyan dolgok amiket nem biztos hogy használnál, és mégis viszik a rendszer erőforrásait. Ilyenek bizonyos hangkártya funkciók, vagy a monitor beállítás, stb. stb. Ezek után jönnek a program telepítések, egy böngésző, egy víruskereső, esetleg egy nyomtató stb. stb. mind mind viszik majd az erőforrásokat, amikre a program gyártója úgy tekint, hogy ez fontos lehet, és neked beállítja, közben lehet te nem is használod. Ezen beállítások elérése nagyon egyszerű. Lásd az alábbi lépéseket.

 
 

Az alábbi leírás, egy lehetőség, hogy kb. egy perc alatt a lelassult laptopodat felgyorsítsd.

WIN7 WIN8 WIN10 operációs rendszerek esetén, a lépések az alábbiak:
 
1. Klikk a start menüre ( bal alsó sarok WINDOWS ikon)
 
2. A billentyűzeten beírjuk “msconfig” vagy “rendszerkonfiguráció”
3. Ráklikkelünk a “Rendszerkonfiguráció ikonra” bejön az alábbi kép
 
4. Ezek után klikk az Automatikus indításra lásd a képet
5. Az alábbi kép fog megjelenni. Klikk az Indítás fülre. Itt azokat a folyamatokat látod amik a számítógéped olyan erőforrásait használják, amik nem biztos hogy fontosak számodra.
 
6. A LÉNYEG, ITT BÁRMIT NYUGODTAN TILTS LE, a géped ugyanúgy használható marad. EZEK A FOLYAMATOK AMIK LASSÍTJÁK A GÉPED
7. A letiltás folyamata egyesével történik, vagyis minden folyamatot egyesével kell letiltani. Klikk az adott sorra, majd a jobb alsó sarokban a klikk a Letiltás gombra. Ha valamit engedélyezni szeretnél, ugyan ezt kell, csak akkor a jobb alsó sarokban az Engedélyezés gomb fog megjelenni.
8. A Következő lépés a számítógép újraindítása. Bal alsó sarok  Windows ikon/Főkapcsoló/Újraindítás
Ezzel megtetted az a lépést amit minden számítógép használó meg tud tenni kockázatmentesen.
Remélem ez a kis leírás szerethetőbbé teszi a gépedet, az elkövetkező időben.

 

 

Ha mégsem szeretnél ezzel foglalkozni, akkor Mi is megcsináljuk, és tényleg INGYEN hogy mégis miért. Mert nekünk tényleg egy perc, ha előkészítetted a TEAMVIEWERT a belépéshez.

Vagyis mi ingyenesen csak akkor tudjuk megcsinálni ha ezt megteszed. Lásd ezen a LINK-en a leírást, ill. itt tudod letölteni a programot.

 

Időpont egyeztetéshez használd a lenti űrlapot.

  [bws_google_captcha]

  Természetesen vannak esetek, amikor a fenti lépések már nem hozzák el a várt hatékonyságot. Ennek több oka is lehet, amit szintén a feladatkezelőben tudsz megvizsgálni a Teljesítmény fülön lásd a képet.

  Processzor Ez az eszköz felel sebesség nagy részéért, ha ez állandóan 80% felelett pörög akkor lassú lesz a géped.

  Memória Ha ez állandóan 80 % körül ill. az felett van, akkor szintén lassú lesz a géped.

  Lemez EZ A LEGGYAKORIBB PROBLÉMA, ez szokott állandóan 100% körül pörögni.

  Ez általában a régi hagyományos merevlemez, aminek az átviteli sebessége (150-200 MB/sec) a mai viszonyokhoz már nem igazán elegendő. Ami jó, hogy van megoldás, és nem is vészesen drága 10-15.000,- egy új SSD aminek a sebessége általában 500MB/sec. Ha ezt kicserélteted, akkor a géped újra gyors lesz. Természetesen egy ilyen csere már szaktudást igényel.

   


  Ezt akár tőlünk is kérheted a gombra kattintva elérheted az ajánlatainkat.